از آنجایی که اندیشه سیاسی امام خمینی زیربنا و شالوده عمده نظم فکری حاکم بر اندیشه تأسیس جمهوری اسلامی ایران است، لذا، هرگونه تلاش برای شناخت ماهیت این نظم سیاسی نوپدید در جهان معاصر لاجرم از شناخت قریب به واقع از ماهیت، ارزشها و سازوکارهای درونی نظام اندیشهورزی سیاسی بنیانگذار آن است. از این رو، تلاشهای نظری نه چندان پرتعداد برای تبیین اصول روششناختی حاکم بر مطالعه و فهم اندیشه سیاسی ایشان از سوی پژوهشگران و کاوندگان علوم سیاسی کشور انجام پذیرفته و روشهای مختلفی برای این امر پیشنهاد شده است. نگارنده با هدف ارزیابی از میزان کارایی و اثربخشی روشهای پیشنهادی موجود، درصدد است تا با بهرهگیری از روش فراترکیب، روش مطلوب و کارآمد برای این امر را معرفی نماید. یافتههای پژوهش حاضر بدین قرار است که فهم اندیشه سیاسی امام خمینی در چارچوب قرائت نوگرایان فقهی معاصر یا همان جریان عقلگرای اجتهادی شیعی میسر بوده و خوانش ایشان از امر سیاسی نیز متأثر از همین فهم فقیهانه از سیاست است؛ لذا، بر خلاف آنچه برخی معتقدند تقدم مصالح نظام اسلامی بر احکام اسلامی به نوعی کنارگذاشتن شریعت به نفع امر عرفی است، نگارنده بر این باور است که این رویکرد ناشی از فهم فقیهانه و نگرش نواندیشانه ایشان نسبت به امر دینی و قدسی است. در بعد دوم این تحقیق که مسئله روش فهم است نیز به نظر میرسد در باب روششناسی مطالعه اندیشه سیاسی امام خمینی، عنصر زمان و مکان نقش محوری داشته و کاربست روشهای متنگرا در کنار روشهای برهانی ـ عقلی میتواند ظرفیت بالاتری برای فهم اندیشه سیاسی ایشان را فراهم آورد.
محمودی کیا, محمد. (1399). فراترکیب آثار منتشره مرتبط با اندیشه سیاسی امام خمینی با تأکید بر روششناسی پژوهش. اندیشه سیاسی در اسلام, 7(26), -. doi: JPTI-2102-1241(R1)
MLA
محمد محمودی کیا. "فراترکیب آثار منتشره مرتبط با اندیشه سیاسی امام خمینی با تأکید بر روششناسی پژوهش". اندیشه سیاسی در اسلام, 7, 26, 1399, -. doi: JPTI-2102-1241(R1)
HARVARD
محمودی کیا, محمد. (1399). 'فراترکیب آثار منتشره مرتبط با اندیشه سیاسی امام خمینی با تأکید بر روششناسی پژوهش', اندیشه سیاسی در اسلام, 7(26), pp. -. doi: JPTI-2102-1241(R1)
VANCOUVER
محمودی کیا, محمد. فراترکیب آثار منتشره مرتبط با اندیشه سیاسی امام خمینی با تأکید بر روششناسی پژوهش. اندیشه سیاسی در اسلام, 1399; 7(26): -. doi: JPTI-2102-1241(R1)