یکی از مفاهیم اساسی فقه سیاسی شیعه برای جلوگیری از گسترش مفاسد و متقابلا رشد خوبیها، فریضه امربهمعروف و نهی از منکر، و وظیفه مردم در دعوت به خیر است. بدون تردید امربهمعروف و نهی از منکر، اهمیت بسزایی در بهینه سازی و پاکسازی جامعه و فرد دارد. ازاینروست که قرآن که یک کتاب کامل انسانسازی است به آن اهمیت فراوان داده است و پیروانش را به توجه نظری و عملی به این دو فریضه بزرگ و سرنوشتساز فراخوانده است. همچنین در آیات و روایات و به نقل از پیامبر اسلام و ائمه بهوفور به این امر تاکید شده است. در این مقاله ما به دنبال بررسی امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از مولفه های فقه سیاسی شیعه از نگاه دو اندیمشند یعنی امام خمینی و ایت الله مطهری می باشیم. از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. هر دو این اندیشمندان معتقدند که امر به معروف دارای شرایطی است و اهمیت بسیاری دارد که در صورت رعایت آنان جامعه به جامعه ای مطلوب تبدیل خواهد شد.
The position of enjoining the good and forbidding the evil as one of the components of Shiite political culture in the thought of Imam Khomeini and Ayatollah Motahari
نویسنده [English]
mehrnoosh khademi
Ph.D. student of Political Thought in Islam. Imam Khomeini Institute and Islamic Revolution
خادمی, مهرنوش. (1400). جایگاه امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان یکی از مولفه های فرهنگ سیاسی شیعه در اندیشه امام خمینی و آیتالله مطهری. اندیشه سیاسی در اسلام, 8(30), -. doi: JPTI-2110-1284(R1)
MLA
مهرنوش خادمی. "جایگاه امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان یکی از مولفه های فرهنگ سیاسی شیعه در اندیشه امام خمینی و آیتالله مطهری". اندیشه سیاسی در اسلام, 8, 30, 1400, -. doi: JPTI-2110-1284(R1)
HARVARD
خادمی, مهرنوش. (1400). 'جایگاه امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان یکی از مولفه های فرهنگ سیاسی شیعه در اندیشه امام خمینی و آیتالله مطهری', اندیشه سیاسی در اسلام, 8(30), pp. -. doi: JPTI-2110-1284(R1)
VANCOUVER
خادمی, مهرنوش. جایگاه امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان یکی از مولفه های فرهنگ سیاسی شیعه در اندیشه امام خمینی و آیتالله مطهری. اندیشه سیاسی در اسلام, 1400; 8(30): -. doi: JPTI-2110-1284(R1)